Lehdistötiedote. Suomalais-Pakistanilainen Kauppayhdistys, Finland Pakistan Business Council

18.03.2015 klo. 14:00

Suomalaisyrityksiä odottavat valtavat CleanTech –markkinat Pakistanissa

Pakistan on jäänyt suomalaisilta yrityksiltä lähes kokonaan unohduksiin, vaikka pian 200 miljoonan asukkaan ja kasvavan keskiluokan markkina on täynnä mahdollisuuksia. Erityisesti CleanTech- ja energiasektoreilla markkinat ovat lähes täydelliset suomalaisyrityksille.

”Pakistanin talous kasvaa tänä vuonna 4-5 %:n vauhtia ja maassa on kaksi kasvua rajoittavaa tekijää: juomavesi ja energia. Samaan aikaan maan läpi virtaa maailman suurimmat vesivirrat ja aurinkoenergian osalta maan sijainti on yksi maailman parhaita, joten ei ole epäilystäkään että suomalaisosaamiselle ei ole kysyntää”, sanoo Suomalais-Pakistanilaisen Kauppayhdistyksen puheenjohtaja Wille Eerola.

Kauppayhdistys, Finland Pakistan Business Council perustettiin alun perin jo vuonna 1985 ja yhdistys nostettiin uuteen vauhtiin vuonna 2014 kaikkien aikojen ensimmäisen Finland Pakistan Business Summitin yhteydessä. Seuraavan kerran suomalaisyritykset suuntaavat Pakistaniin huhtikuun lopulla.

Kadonnutta myyntitykkiasennetta kaivataan

Energiaa Pakistanissa tarvitaan vähintään 7,000 MW lisää, maassa on 50 miljardin elintarvikemarkkinat ja maa on myös maailman 4. suurin maidontuottaja ja samaan aikaan esim. vain 1% jätevesistä puhdistetaan. Kuitenkin Pakistanissa toimii vasta vain kourallinen suomalaisyrityksiä, vaikka markkinoita riittää ja kilpailu on huomattavasti pienempää kuin vaikkapa naapurimaa Intiassa.

”Suomi tarvitsee kasvua ja kasvu tulee ainoastaan viennistä. Me haluamme omalta osaltamme muistuttaa, että kauppaa syntyy vain tekemällä ja tekeminen vaatii kunnon asennetta. Harvassa ovat ne yritykset, joiden luokse asiakkaat jonossa asti Suomeen matkustavat ja kuinka monella suomalaisyrityksellä on oikeasti varaa jättää 200 miljoonan asukkaan markkina kokonaan katsomatta?”, Wille Eerola toteaa.

Turvallisuuskäsitykset suomalaisyritysten kiinnostuksen esteenä

Pakistanista uutisoidaan pääsääntöisesti vain negatiiviset terrorismiin liittyvät asiat ja tämä vaikuttaa omalta osaltaan suomalaisyritysten toimintaan. Turvallisuusasioiden huomioiminen on normaalia liiketoimintaa ja Pakistanissakin pystyy toimimaan muiden kasvavien markkinoiden tapaan.

”Pakistan kärsii huonosta imagosta, mutta siellä pystyy toimimaan kuten muuallakin riittävää varovaisuutta noudattaen. Esimerkiksi 100 miljoonan asukkaan Punjabin osavaltio on melko pitkälle kehittynyt ja suhteellisen turvallinen. Turvallisuustilanne vaihtelee kuitenkin suuren maan eri osien välillä ja esimerkiksi Karachin kaupungissa ja Afganistanin rajan lähellä sijaitsevissa osavaltioissa turvallisuusriskejä on runsaasti, eikä matkustamista alueille suositella”, painottaa Suomen Pakistanin suurlähettiläs Rauli Suikkanen.

Lisätiedot Wille Eerola, puheenjohtaja, Finland-Pakistan Business Council, Puhelin: 040 5316 720, email: wille.eerola(at)fpbc.fi

Suomen ja Pakistanin suhteista sekä turvallisuustilanteesta: Suurlähettiläs Rauli Suikkanen, puhelin: 040 831 0408, email: rauli.suikkanen(at)formin.fiLehdistötiedote. Suomalais-Pakistanilainen Kauppayhdistys, Finland Pakistan Business Council

18.03.2015 klo. 14:00

Suomalaisyrityksiä odottavat valtavat CleanTech –markkinat Pakistanissa

Pakistan on jäänyt suomalaisilta yrityksiltä lähes kokonaan unohduksiin, vaikka pian 200 miljoonan asukkaan ja kasvavan keskiluokan markkina on täynnä mahdollisuuksia. Erityisesti CleanTech- ja energiasektoreilla markkinat ovat lähes täydelliset suomalaisyrityksille.

”Pakistanin talous kasvaa tänä vuonna 4-5 %:n vauhtia ja maassa on kaksi kasvua rajoittavaa tekijää: juomavesi ja energia. Samaan aikaan maan läpi virtaa maailman suurimmat vesivirrat ja aurinkoenergian osalta maan sijainti on yksi maailman parhaita, joten ei ole epäilystäkään että suomalaisosaamiselle ei ole kysyntää”, sanoo Suomalais-Pakistanilaisen Kauppayhdistyksen puheenjohtaja Wille Eerola.

Kauppayhdistys, Finland Pakistan Business Council perustettiin alun perin jo vuonna 1985 ja yhdistys nostettiin uuteen vauhtiin vuonna 2014 kaikkien aikojen ensimmäisen Finland Pakistan Business Summitin yhteydessä. Seuraavan kerran suomalaisyritykset suuntaavat Pakistaniin huhtikuun lopulla.

Kadonnutta myyntitykkiasennetta kaivataan

Energiaa Pakistanissa tarvitaan vähintään 7,000 MW lisää, maassa on 50 miljardin elintarvikemarkkinat ja maa on myös maailman 4. suurin maidontuottaja ja samaan aikaan esim. vain 1% jätevesistä puhdistetaan. Kuitenkin Pakistanissa toimii vasta vain kourallinen suomalaisyrityksiä, vaikka markkinoita riittää ja kilpailu on huomattavasti pienempää kuin vaikkapa naapurimaa Intiassa.

”Suomi tarvitsee kasvua ja kasvu tulee ainoastaan viennistä. Me haluamme omalta osaltamme muistuttaa, että kauppaa syntyy vain tekemällä ja tekeminen vaatii kunnon asennetta. Harvassa ovat ne yritykset, joiden luokse asiakkaat jonossa asti Suomeen matkustavat ja kuinka monella suomalaisyrityksellä on oikeasti varaa jättää 200 miljoonan asukkaan markkina kokonaan katsomatta?”, Wille Eerola toteaa.

Turvallisuuskäsitykset suomalaisyritysten kiinnostuksen esteenä

Pakistanista uutisoidaan pääsääntöisesti vain negatiiviset terrorismiin liittyvät asiat ja tämä vaikuttaa omalta osaltaan suomalaisyritysten toimintaan. Turvallisuusasioiden huomioiminen on normaalia liiketoimintaa ja Pakistanissakin pystyy toimimaan muiden kasvavien markkinoiden tapaan.

”Pakistan kärsii huonosta imagosta, mutta siellä pystyy toimimaan kuten muuallakin riittävää varovaisuutta noudattaen. Esimerkiksi 100 miljoonan asukkaan Punjabin osavaltio on melko pitkälle kehittynyt ja suhteellisen turvallinen. Turvallisuustilanne vaihtelee kuitenkin suuren maan eri osien välillä ja esimerkiksi Karachin kaupungissa ja Afganistanin rajan lähellä sijaitsevissa osavaltioissa turvallisuusriskejä on runsaasti, eikä matkustamista alueille suositella”, painottaa Suomen Pakistanin suurlähettiläs Rauli Suikkanen.

Lisätiedot Wille Eerola, puheenjohtaja, Finland-Pakistan Business Council, Puhelin: 040 5316 720, email: wille.eerola(at)fpbc.fi

Suomen ja Pakistanin suhteista sekä turvallisuustilanteesta: Suurlähettiläs Rauli Suikkanen, puhelin: 040 831 0408, email: rauli.suikkanen(at)formin.fi